Beleven is hard werken – Een stand van zaken voor het Minus Day & Night belevingscentrum

De afwerking van het Minus ‘Day & Night’ belevingscentrum voor interieur in Reningelst gaat langzaam maar zeker verder. We geven je graag een update over onze vorderingen.

2018 was tot nu toe alvast een druk jaar voor Minus. En hoewel we prioriteit geven aan onze klanten, gaat het met ons droomproject ook stapsgewijs de goede kant op.

Alle oude hokjes en bijgebouwtjes – een typisch West-Vlaams fenomeen – werden ondertussen afgebroken. De nieuwe woning zal een dag- en een nachtgedeelte hebben. Het nachtgedeelte is de heringerichte Interbellumwoning bij het voormalige atelier van grootvader Julien Carton. Het daggedeelte is een nieuw glazen paviljoen (4 x 4 x 40m).

Nachtgedeelte

In het oude gedeelte veranderen we structureel niets aan de woning. Alle ruimtes blijven behouden, al krijgen ze natuurlijk wel een andere functie. We zijn hier grondig aan het isoleren geslagen, zodat de woning voldoet aan de huidige isolatienormen. Omdat we zoveel mogelijk het originele karakter van de woning willen behouden, hebben we ervoor gekozen om aan de buitenzijde het oude raamwerk te behouden en om nieuwe ramen te voorzien aan de binnenkant.

Nieuwe ramen aan de binnenkant van de voor- en achtergevel

Het originele raamwerk aan de buitenkant werd behouden.  

Pronkstuk van onze voorgevel is de originele houten dakgoot. Die hebben we zelf helemaal opnieuw gereconstrueerd met behulp van de frezen en profileringsmessen van de vader van Wim.

Een mooie reconstructie van de originele houten dakgoot

Sinds september 2016 is de woning al door een grondige metamorfose gegaan. Kijk even mee naar de voor- en na-foto’s.

Voor en na

Voor en na

Voor en na

 

De achtergevel voor en na

Daggedeelte

Ook in het nieuwe daggedeelte maken we vorderingen. Er werd geïsoleerd, vloerverwarming gelegd, chape gegoten en we werkten de massief stalen dakopstand af.

De raamprofielen werden mooi weggewerkt zodat de glaspartijen mooi bij elkaar aansluiten. Voor de dragende structuur van het daggedeelte kozen we voor pylonen met een breedte van slechts 4 op 20 cm.

Nu is het tijd voor het interieur. Kent iemand nog een goede interieurarchitect?

De vloerverwarming werd geïnstalleerd en er werd chape gegoten. De ruimte is nu wind- en waterdicht.

 

De massief stalen dakopstand werd afgewerkt.