Interieur apotheek krijgt strakke make-over

Sinds 1975 is Apotheek De Fré al een huis van vertrouwen in het landelijke Haaltert (België). Niet zo lang nadat Dorothée De Fré er de fakkel overnam van haar vader besloot ze om het interieur van de apotheek een nieuw elan te geven. Minus tekende hiervoor de plannen. Het nieuwe ontwerp zorgt voor een hedendaagse klantenbeleving en stoomt de apotheek klaar voor de toekomst.

Minus was geen onbekende voor familie De Fré. Eerder al tekenden we de interieurs voor de woningen van de ouders van Dorothée en later ook voor de woning van Dorothée zelf.

“We zijn absoluut fan van Minus,” aldus Dorothée. “De minimalistische stijl van ons interieur thuis maakt echt het verschil en doet ons helemaal tot rust komen. Daarom wisten we dat we voor de renovatie van onze apotheek ook aan het goeie adres waren bij Minus.”

Apotheek De Fré krijgt een minimalistisch interieur.

Minimalistisch interieur

Ook voor het interieur van de apotheek zocht Dorothée naar strakke lijnen en eenvoud. Een apotheek waar zo veel producten uitgestald staan is op zich al druk genoeg. Een minimalistisch interieur was dus een must voor een aangename, patiëntgerichte klantenbeleving.

Iedere renovatie heeft zijn uitdagingen en moet rekening houden met de bestaande toestand. Bij apotheek De Fré was dat vooral de geplande installatie van een automatische legbordrobot van 6,5m lang en 1,6m breed, waarin zo’n 80% van de voorraad medicijnen automatisch gestockeerd en geselecteerd kunnen worden. Een dergelijke robot is een must voor de apotheek van vandaag, want bespaart apothekers heel wat werk en tijd. Ook de vijf informatieschermen waren een bepalende factor voor het interieur.

Minus kreeg zo goed als carte blanche. Een volle muur die de vroegere ruimte in twee deelde maakte plaats voor drie steunkolommen. Zo konden we de publieke ruimte, waar apotheekklanten zelf hun verzorgingsproducten kunnen nemen, meteen meer dan verdubbelen.

We stelden een strakke balie voor met houten afwerking, dicht bij de robot die daar bediend moet worden. Het meubel matcht volledig met de open rekken achter de balie waarin de zogenaamde over the counter producten worden verkocht. Dit alles geeft een cleane, rustgevende look die de apotheek mooi weet te contrasteren met een terrazzo vloer.

De strakke, houten balie matcht met de zwevende legplanken.

De natuur in huis

Wie de apotheek zal bezoeken zal meteen aangetrokken worden door de moswand, een groene decoratiewand die volledig uit natuurlijke materialen opgebouwd is en dus ecologisch verantwoord is.

“We wilden graag de natuur naar binnen halen en die moswand was daar de geschikte techniek voor,” zegt Dorothée. “We zullen hem gebruiken als eyecatcher om onze plantaardige producten meer in de verf te zetten en bovendien accentueert de moswand mooi met onze witte muren.”

Vlotte samenwerking

“We zijn relatief snel tot onze plannen gekomen,” aldus Dorothée. “Het Minus-team begreep onze wensen dan ook heel goed en we zaten op dezelfde golflengte. Wat ons betreft steekt Minus er bovenuit op het gebied van design. Het is tijdloos, sober, eenvoudig, maar altijd heel kwalitatief.”

De renovatie is gepland om van start te gaan in april 2019.