Deze designtrends voor 2019 zagen wij op Maison & Objet

Van 7 tot 11 september 2018 kon je Maison & Objet bezoeken in Parijs. Deze tweejaarlijkse beurs is de ultieme bestemming voor design professionals die de nieuwste decoratietrends voor de komende tijd willen ontdekken. Wij liepen er ook een dagje rond en geven je met plezier onze indrukken.

Eerst en vooral: Minus – interieurarchitecten en meubelmakers – op een beurs voor decoratiespullen? Jazeker! In een Minus-project moet alles kloppen tot in de details. Aankleding, accessoires en decoratie; we adviseren onze klanten graag over het totaalplaatje. Want, hadden we niet al eens gezegd dat elk detail essentieel is?

Maar we hadden het over Maison & Objet. Dit viel ons op dit jaar.

Vakmanschap: terug van nooit weggeweest

Handgemaakte producten waren alomtegenwoordig op Maison & Objet. Zo waren we onder meer gek van deze geurkaarsen, handgemaakt door het Belgische merk ONNO. De warme kleuren, natuurlijke materialen en puur vakmanschap: deze geurkaarsen zijn bijna kunst.


Geurkaarsen van het Belgische merk ONNO

Tafel en accessoires van het Belgische Valerie Objects 

Natuurlijke materialen

Een beetje in lijn met het vorige puntje: natuurlijke materialen, zoals hout, steen en leer, vind je in heel wat handgemaakte decoratiestukken terug. Deze onderleggers met stenen omkadering bijvoorbeeld zijn heel klassevol.

Natuurlijk materialen (hout, leer, steen) vind je in heel wat decoratiestukken terug.

Speelse overdaad

Wie onze blogpost over Salone del Mobile heeft gelezen, weet ondertussen dat kleuren en ronde vormen opnieuw omarmd worden. Speelse lijnen en soms overdadige kleuren; je associeert ze niet meteen met interieurs van Minus. Maar je ziet ze wel op Maison & Objet.

Roze en kopertinten

Welcome to the jungle

Groen maakt steeds meer deel uit van het interieur. Ook Maison & Objet ging op dat elan verder. En gelijk hebben ze. Groen in huis is gezond en het is een efficiënte rustbrenger. Groen als volwaardige plant of in een creatieve moswand: het kan allemaal.

Geen fan van bloempotten? Probeer dan eens deze creatieve moswand.

Deze planten hangen het uit.

 

Was jij ook op Maison & Objet? Wat vond je ervan? Laat het ons weten op Facebook, Instagram of Pinterest.