Nieuwe investeringen stomen Minus klaar voor de toekomst.

Het gaat hard met Minus. Blijkbaar ontdekken meer en meer mensen the essence of living, want de vraag naar interieur in hoogwaardige materialen en met kwaliteitsvolle afwerking blijft stijgen. Daarom ook investeerden we recent in een nieuwe productiehal in Poperinge. Maar er zijn nog plannen. In het najaar openen we ons ‘Day & Night’ belevingscentrum voor interieur in Reningelst. 

De voorbije 18 jaar koos Minus resoluut voor een uitgepuurde stijl voor zijn interieurontwerpen en meubelmakerij. Dat loonde, want wereldwijd vonden meer en meer klanten de weg naar onze diensten. “Met de recente investeringen in onze productiehal hebben we ervoor gezorgd dat we klaar zijn voor de toekomst en voor groei,” zegt Sophie Popelier.

Nieuwe productiehal

Met de nieuwe productiehal in Poperinge heeft Minus de werkruimte uitgebreid met een extra 500m2. “De nieuwe ruimte zorgt ervoor dat we onze werkflow beter kunnen inrichten en dus veel efficiënter kunnen werken,” aldus Wim Carton. “Bovendien hebben we nu nog meer controle over de kwaliteit doorheen het hele productieproces.”

Minus investeerde ook in een lakkerij en we plaatsten een nieuwe hoogspanningscabine, waarmee we de nieuwe CNC-machines kunnen aansturen, maar waarmee we ook uitbreidingsmogelijkheden hebben voor de toekomst.

Belevingscentrum voor interieur

In de dorpskern van Reningelst openen we dit najaar ook de deuren van ons ‘Day & Night’ belevingscentrum voor interieur. Het nachtgedeelte is de heringerichte Interbellumwoning bij het voormalige atelier van grootvader Julien Carton. Het daggedeelte is een nieuw glazen paviljoen (4 x 4 x 40m) dat als het ware de tuin binnendringt, maar toch één geheel vormt met de woning.

Het Minus-design krijgt er vorm in keuken, tafel, bureau/bibliotheek en zithoek/leeshoek. Aan de hand van zwevende delen wordt de ruimtelijkheid versterkt. “Het is niet louter een showroom,” verduidelijkt Sophie. “Bezoekers en groepen zullen de ruimte vanaf dit najaar ook kunnen beleven, door de organisatie van kookdemo’s, recepties, vergaderingen, enzovoort.” Verdere communicatie over de opening van ons belevingscentrum volgt zeker nog.

Uitgepuurd ontwerp

De ontwerpen van Wim Carton, Sophie Popelier en hun team (vier ontwerpers en twee werkvoorbereiders) ademen een heel eigen spirit en zijn herkenbaar in de speling van lijnen, vlakken en wittinten. Is die stijl het geheim van het succes van Minus?

“Onder het motto the essence of living creëren we binnenruimtes die de essentie van wonen vatten, aansluitend bij de manier waarop de bewoners leven,” zegt Sophie. “Voor ons is een ontwerp pas geslaagd als er geen lijntje meer uitgegomd kan worden. De aandacht mag niet afgeleid worden van de essentie, we willen de ruimtelijkheid maximaliseren en thuiskomen in visuele rust.”

“Sophie en ik hebben allebei drukke agenda en dan heb je die visuele rust in je interieur wel eens nodig om die storm te counteren,” aldus Wim. “In een maatschappij waarin iedereen altijd ‘geconnecteerd’ lijkt te zijn met allerhande apparaten of sociale media, wordt die rust wel geapprecieerd. In ieder geval is deze vorm van ontwerpen heel natuurlijk voor ons. Door de jaren heen zijn we wel geëvolueerd, maar het is altijd een uitgepuurde vorm van interieur gebleven.”